Przeskocz do treści

Jaka podłoga do kuchni?

96Kuchnie jest miejscem, gdzie podłoga jest narażona na wiele ciekawych wypadków oraz zdarzeń, dlatego też powinna być na tyle uniwersalna, by bez problemu dało się ją umyć, czy po prostu zebrać to, co się wywróciło. No więc zdecydowanie do kuchni nie ma sensu układanie żadnej wykładziny, bo ona po prostu zaraz będzie cała poplamiona i nie będzie się nadawała do jakiegokolwiek użytku. Nie mówiąc już o tym, że będzie pleśnieć od dołu od wody. Dlatego też zdecydowanie lepiej jest wykonać tam podłogę, którą bez problemu można zmyć. Czyli ułożyć płytki albo też linoleum. Co prawda linoleum o wiele prościej jest zniszczyć, ale jest tańsze. Płytki wychodzą o wiele drożej, ale za to są na prawdę wytrzymało i starczają na wiele lat. Plus jest również taki, że nawet jak nam spadnie garnek, to tak właściwie nic złego się nie dzieje, bo płytka nie powinna się uszkodzić, a więc mamy nie przerwana barierę, pod którą nie dostaje się woda. Bardzo łatwo umyć i nie jest w żaden sposób problematyczna.